Katalonski medijski mogotec in eden od vlagateljev v podjetje Barca Studios Jaume Roures je izjavil, da odločitev Barcelone, da pusti Lionelu Messiju, da se pogodba izteče, in umik ponudbe za podaljšanje pogodbe ni bila izključno posledica finančnih razlogov.

Avgusta 2021 je Messi priletel z dopusta, da bi podpisal novo pogodbo z Barcelono, in potem ko so mu povedali, da poceni nogometne drese Barcelona ne more skleniti dogovora, je imel solzno poslovilno novinarsko konferenco. Naslednji teden bi podpisal s Paris Saint-Germainom, kar je bila ena najbolj bolečih epizod v zgodovini Barcelone.

Roures je za Cadena SER povedal, da pogodbe ni podpisal le zato, ker ga nogometne drese Barcelona ni mogla registrirati v okviru svojega plačnega limita, ampak tudi iz “osebnih razlogov” – “in ne bi se izpostavljal, če bi rekel, kaj je bilo pomembnejše”. Roures pravi, da je Messijev tabor pozval Blaugrano, naj kljub finančni stiski podpiše pogodbe.

Nakup nogometni dres

“Barceloni so rekli, da morajo podpisati, in bili so ljudje, ki tega niso dobro sprejeli. Vzeli so to kot napačno izvajan pritisk in ta spopad, ki se je končal v prid odhodu zaradi športnih zahtev in podpisov.”

Kljub temu je bil Messi prepričan, da bo ob vrnitvi v mesto podpisal novo pogodbo z Blaugrano, medtem ko temu ni bilo tako.

Četudi so bili v klubu tisti, ki niso cenili načina, na katerega se je nogometne drese Messijev tabor lotil zadeve, bi brez možnosti registracije pogodbe ta ostala nekoliko odveč. Vendar pa se nadaljuje linija poročanja v kasnejših letih Messijevega delovanja v Barceloni, ki ga je prikazovala kot breme za klub, tako v smislu njegovega finančnega paketa kot tudi njegovega vpliva na nosilce odločanja v klubu. Tej ideji se seveda ostro nasprotuje.